Inga valpplaner just nu!

Intresserad av valp?
Vi har inte någon strikt organiserad väntelista, utan varje valp som ev flyttar härifrån paras ihop med rätt matte/husse/familj, när valpen visat vad den är för en liten personliget. Skicka ett mail och berätta lite om dig själv, vem/vilka ni är och varför just en pudel!

Om du önskar köpa valp av oss, anser vi att det är viktigt att träffas innan valpköpet, så att vi får lära känna dig och du får lära känna oss innan vi bestämmer något. Vi vill nämligen fortsätta att ha en god kontakt med våra valpköpare, även efter att valpen flyttat till sitt nya hem.


Vi förbehåller oss fri prövningsrätt vid valet av valpköpare!

We don't have a strictly organized waitinglist, so please send us an e-mail and tell us a little bit of your self and why yoy want to buy a dog from us. We want to meet everyone before we decide anything!

Jag följer Svenska Kennelklubbens  (SKK) regler och rekommendationer, samt uppfyller de krav och rekommendationer som rasklubben Svenska Pudelklubben SPK ställer på mig som uppfödare. Mitt mål är att föda upp friska och sunda hundar med fokus på mentalitet och exteriör.

Jag ställer krav på mig som uppfödare, och jag ställer även krav på den som ska ev köpa hund av mig:

*Valpköpet ska vara väl genomtänkt. Det är viktigt att komma ihåg att hunden ska finnas med i 12-15 år framöver.

* Valpen ska inte lämnas ensam långa stunder, utan den ska ha sällskap större delen av dygnets timmar. Ej hunddagis vid 6 månaders ålder.

* En vuxen hund ska inte lämnas ensam mer än max 4-5 timmar om dagen.

Pudel är en pälsras och man måste tycka om att sköta päls - det tar tid att både lära sig och att sköta pudelpäls, även om just din valp/hund har en kortklippt vardagsfrisyr. Den ska kardas, kammas, badas och fönas minst varannan vecka, oftare när tovperioden börjar och klippas regelbundet, som även det kostar en del pengar om man inte kan själv.

För oss är våra hundar familjemedlemmar och därför vill vi veta att våra valpar kommer till hem med mycket tid och kärlek.Lär dig mer om vad du ska tänka på innan du köper pudel genom att besöka pudelklubbens hemsida - www.pudelklubben.se


 

När du köper valp från oss så gäller följande:
Valpen levereras tidigast vid 9-10 veckor och den är då veterinärbesiktad, avmaskad, vaccinerad (parvo, valpsjuka, hepatit och kennelhosta) och chipmärkt.
Med valpen följer SKK:s köpeavtal, besiktningsintyg (intyget ej äldre än 7 dagar), vaccinationsintyg, registrerinsbevis i SKK, informationshäfte om att köpa valp från SKK, 3 års dolda felförsäkring i Agria (gäller då man håller valpen försäkrad som ägare), valppaket, matlista, skötselråd med info om hur du sköter din valp/vuxna hund på bästa sätt.
Vi vill även fortsätta att ha en god kontakt med er valpköpare efter att valpen flyttat till sitt nya hem och anordnar valpträff.

Intresserad av en pudel -
då är du välkommen att kontakta oss:
Kennel Blessingtones
Margareta Ridderborger
+46 736-50 04 56

ridderborger@telia.com